Pages

4 Mart 2015 Çarşamba

Ispanaklı Poğaça

 Ispanaklı Poğaça 

(inanılmaz kolay!!!
Eğer ki benim gibi şip-şak oluversin,bitiversin diyenlerdenseniz
 kesinlikle tavsiye ederim)






Gerekli malzemeler:



  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı çiçek yağı
  • 4 tatlı kaşığı  şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  •  paket kuru maya
  • 300 gram un (hamur orta yumuşaklıkta olmalı.yetersiz gelirse orta yumuşaklık elde edene kadar un ekleyiniz)

İÇ HARCI İÇİN:
  • Kaşar peyniri(istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz..Ben çok sevmediğim için az kullandım) 
  • Yarım kg ıspanak
  • Karabiber,pul biber(isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı çiçek yağı 
ÜSTÜ İÇİN:
  • 1 adet yumurta sarisi
  • susam


YAPILIŞI:

Tuz,Şeker,yağ, su ve mayayı hamuru yoğuracağımız kabın içine koyup, karıştırıp, iç harcımızı yapana kadar beklemeye alıyoruz.


ıspanakları  orta incelikte doğruyoruz.Ve bir kabın içerisine alıyoruz.




Sonra içerisine arzu edilen miktarda rendelenmiş kaşar peynirini,karabiber-pul biber ve 1 tatlı kaşığı yağı koyup karıştırıyoruz.

İç harcımız hazır :)


Kullandığınız peynir tuzlu ise harcın  içine TUZ eklemeyeniz



HAMURUN HAZIRLANMASI



Bir kenara beklemeye aldığımız  maya+su+tuz+şeker+yağ karışımının  içine aldığı kadar un(300 gram civarı)  yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz.



Hamurumuzun son hali!Ne çok kati ne çok yumuşak.Kulak memesi kıvamında



Fırın Tepsisini  margarin ile güzel bir şekilde yağlıyoruz.





Fırını 35 dakika 170 dereceye ayarlıyoruz.Önceden ısıtılmış  olması gerektiği için 35 dakika.Yoksa 20 dakikaya pişiyor.





Hamurdan ceviz büyüklüğünde  bir top yapıyoruz.
Merdane ile açıp  ortasına harcımız dan koyup,kenarlarından kapatıp tepsiye diziyoruz.






Üzerlerine yumurta sarısı sürüp  ve ardından susam serpip fırına  veriyoruz.



Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...


Hamuru gerçekten hem kolay hem de pişince katmer katmer oluyor ve yumuşacık.Sanki su değil de süt ile mayalanmış hamur gibi....


ÖNERİ: :Dilerseniz  harcı içine koymak yerine üzerine de koyabilirsiniz :) Ayrıca patatesli,,salamlı,sucuklu,kıymalı harçta yapabilirsiniz.Ben ıspanağı sevdiğim için ıspanaklı yaptım.


Ve en önemli not:
Yumurtanın beyazını ve kalırsa harcımızı atmıyoruz. Teflon tavaya bir cay kaşığı kadar yağ koyup kalan harcımızı  soteleyip ve üzerine yumurta beyazını döküyoruz...Yoğurtla afiyetle yiyoruz :))





AFİYET OLSUN



Deneyen  olursa sonucunu bana yazın  lütfen...






0 yorum:

Yorum Gönder