Pages

4 Mart 2015 Çarşamba

Paşa Böreği ve Açılış

Merhaba,

Bugünden itibaren bizzat kendi mutfağımda yaptığım yemekleri burada paylaşmaya karar verdim.

En kısa zamanda yapım aşamalarını video çekip linkini de vereceğim.

Ara ara pratik bilgiler,teknik bilgiler burada olacak.

İlk Tarifim olan PAŞA BÖREĞİ ile vakti zamanında Maggi Türkiye Yöresel Yemek Yarışmasında Aydın birincisi ,Ege Bölgesi ikincisi olmuştum.

Tabii paylaşma sebebim yarışma değil.Yaklaşık 14 sene geçmesine rağmen bıkmadan usanmadan hemencik mutfağa girip yapmam.

Kolay ve çok lezzetli börek.

Denemenizi tavsiye ederim.

Paşa böreği için malzemeler
Hamuru için:
  • Yarım kg un
  • 2 adet yumurta
  • Yeteri kadar tuz ve su
İçi için:
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
  • Yarım kg süzme yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Kızartmak için: 1 su bardağı zeytinyağı
  • Haşlamak için: 2 litre kadar et suyu
Paşa böreğinin hazırlanışı
  • Karıştırma kabımızın içine 2 adet yumurta, yarım kg un ve yeteri kadar tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğurarak 10-15 dakika kadar üzerini kapatarak dinlendirelim.
  • Ardından dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak her bir bezeyi tavamızın genişliği kadar yaklaşık olarak 18-20 cm çapında açarak zeytinyağında arkalı önlü kızartalım.
  • Ardından iç harcımızı hazırlamak için 1 tavaya 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını alarak ısıtalım.
  • Üzerine 250 gr kıymayı alarak kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
  • Üzerine kabuklarını soyarak ince yemeklik doğradığımız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurarak ince kıyılmış yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ekleyip karıştırarak tavayı ocaktan alalım.
  • Genişçe bir tencereye 2 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı normal su ekleyerek kaynatalım.
  • Kaynayan suyun içine kızarttığımız hamurları alarak bir dakika kadar haşlayarak uygun bir servis tabağına alarak üzerine kıymalı iç harçtan yayıp üzerine tekrar haşlanmış hamur ve üzerine kıymalı harçtan yayarak bu işlemi hamurlar üç er kat olana kadar devam edelim.
  • Üç kata ulaşan paşa böreğimizin üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurdu gezdirip dökerek üzerine kıymalı harçtan yayarak servise sunalım.
  • Paşa böreği hazır, afiyet olsun…



0 yorum:

Yorum Gönder